donderdag 27 juni 2013

Kiezen

De afgelopen weken zijn wat weggegleden.
Ik merkte dat ik na het weekend dat David naar Tsjechie is geweest, steeds depressiever werd. Wat ik in het vorige blog al schreef: het liefst zou ik de hele dag in bed liggen onder een dekbed... Dat heb ik ondertussen geregeld. Over 2 weken ga ik 4 dagen in de caravan van een vriendin, helemaal niets doen! Geen internet, een paar boeken mee, pen en papier en mijn bijbel. Meer niet.

Vorige week mijn eerste bezoek aan mijn therapeute gebracht. Maar mijn hoofd zit zo vol dat ik me er weinig van kan herinneren. Toch beter aantekeningen maken de volgende keer. Dan kan ik het nog eens terugkijken. Als huiswerk kreeg ik mee dat ik een brief aan David moest schrijven. Dat heb ik vanmorgen gedaan. Deze zal as maandag wel besproken worden tijdens mijn volgende afspraak.

Uiteindelijk ben ik met mijn depressieve gevoelens maar naar mijn huisarts geweest. In overleg met hem toch besloten om voor een paar maanden een anti-depressievum te gaan gebruiken.
Ik hoop op die manier een duwtje in de rug te krijgen om dingen te kunnen gaan ondernemen. Ik kom nu nog nergens aan toe, kan geen beslissingen nemen, weet niet wat ik moet gaan aanpakken. Ik hoop met deze medicatie een opstapje te kunnen krijgen om actie te gaan ondernemen.
Nou, dat heb ik geweten... De bijverschijnselen zorgen ervoor dat ik nog meer vermoeid ben. Ik val als ik even op de bank zit spontaan in slaap. Ik ga er maar vanuit dat het tijdelijk is.

Van verschillende kanten kreeg ik de afgelopen weken situaties te horen over mensen die keuzes moesten maken. En ook het advies dat ik keuzes moest maken. Verkeerde keuzes maken is niet erg, die kan je herstellen. Geen keuze maken is 'dodelijk'. Dan blijf je vastzitten.
Het was me duidelijk... Ik MOET een keus maken.

In november heb ik ervoor gekozen om (weer) voor ons huwelijk te gaan vechten. Maar toen kwamen steeds weer die leugens waardoor ik in april alweer twijfelde. Maar ook toen koos ik ervoor te blijven en me in te zetten voor het herstel. Maar ook toen kwamen er weer leugens en werd ik steeds depressiever en twijfel ik weer of ik dit wel kan en wil.

Vanmorgen heb ik uiteindelijk de beslissing genomen om te blijven onder voorwaarden. Ik wil een plan maken met meetbare doelen, zodat we beiden kunnen zien of het lukt om ons huwelijk weer op te bouwen. Meetbare doelen waar zowel David als ik aan kunnen werken.
Wat ik niet meer wil is zoals het de vorige keren is gegaan. Een paar maanden ellende en daarna maar weer gewoon zoals het altijd was.
Duidelijke afspraken, duidelijke doelen.

4 opmerkingen:

 1. Meetbare afspraken! Dat lijkt me heel moeilijk met een verslaving. sTERKTE.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt. Ik peins me wezeloos. Wat is nou meetbaar? En hoe weet ik zeker dat hij niet liegt?

   Nog een hoop om over te denken.
   Dank je wel voor je reactie.

   Verwijderen
 2. NEEM JE TIJD OM MIJN KORTE getuigenis, die nuttig voor u OF EEN persoon in de buurt kunnen zijn voor jou LEZEN.
  Hallo
  Mijn naam is mevrouw Emily. Ik wil deze korte getuigenis met de goede mensen van deze wereld te delen. Het kan nuttig zijn voor u op een of andere manier. Dit is mijn verhaal.
  Mijn man denkt dat polygamie is niet verkeerd, hij is het zien van een ander meisje voor het afgelopen 1 jaar nu, en ik vertelde hem dat hij moet stoppen, maar hij zegt dat hij is verliefd op haar, ze hebben zelfs gesproken over samen geweest "FOREVER" alsmede
  haar bij ons wonen. mijn man houdt nog steeds van me, hij spijt van krijgen in deze op de eerste plaats, maar niet bereid om break-up met haar, zegt hij als hij dat break-up, zal er geen andere relatie buiten hun matrimony.One dag als ik was zijn gaan via het internet op zoek naar werk, zag ik verschillende getuigenissen over hoe een profeet hen hielp met hun problemen. Een van hen zei dat hij hielp hem genezen van zijn ziekte, de ander zei Hij hielp haar na 11 jaar van zijn kinderloos zwanger werd en ik een andere die zei dat hij haar hielp redde haar huwelijk en een goede baan, liet ze de e-mail van deze grote zag man, dus heb ik besloten om de man een proces te geven en ik contact met hem op zijn E-mail: drokosu01@gmail.com deze grote man vertelde me dat mijn man was in de ban van de dame. Maar hij was in staat om de betovering te verbreken en mijn man eindigde de relatie met de dame binnen 48 uur en hij kwam terug om me te verontschuldigen voor alle wat hij deed en smeekte om mijn vergiffenis. Vrienden niet in stilte blijven, omdat ze zeggen: "Een gedeeld probleem EEN PROBLEEM IS HALF OPGELOST" Maar ik zeg een probleem gedeeld met deze Grote man is "Een probleem definitief OPGELOST" omdat iemand als DR OKOSU heeft een oplossing voor al uw problemen, Ongeacht het probleem neem dan contact met hem op zijn E-mail: drokosu01@gmail.com ik ben gelukkig nu woon met mijn man en mijn 2 prachtige kids.DR OKOSU vertelde me dat ik kon ook contact met hem op een van de volgende problemen:

  (1) je ex terug willen.
  (2) Je hebt altijd nachtmerries.
  (3) Om te worden bevorderd in uw kantoor
  (4) Wilt u een kind.
  (5) Wil je rijk worden.
  (6) wilt houden je man / vrouw om altijd alleen van jou zijn.
  (7) financiƫle steun nodig.
  8) Wil je de controle over je huwelijk
  9) Wil je aangetrokken voelen tot mensen
  10) Kinderloosheid
  11) NEED A man / vrouw
  12) Cure voor een ziekte.
  Neem contact op met DR OKOSU vandaag en u zult blij zijn u deed. E-mail: drokosu01@gmail.com
  Bedankt voor uw tijd .....

  BeantwoordenVerwijderen