vrijdag 31 mei 2013

Achtbaan

De afgelopen 5 dagen gaan als een achtbaan vol emoties voorbij.
En ik kan me de laatste keer niet herinneren dat ik zó verschrikkelijk moe was.

David kwam terug uit Tsjechie, had een goed gesprek gehad met Jonathan en begon iets van inzicht te krijgen in wat zijn verslaving met mij doet.
Hij beloofde me opnieuw dat hij eerlijk zou zijn. Nou dat heb ik geweten.
Op dingen die ik vroeg kwamen antwoorden die ik nooit eerder had gehoord.
Eerlijke antwoorden? Ik denk het wel, hoewel het nog een lange tijd zal duren voor ik ècht geloof dat wat David zegt ook waarheid is. Maar het leek wel eerlijk.
Makkelijk?
Nee, want het bleek dat hij tot dan toe nog steeds loog over bepaalde zaken.

Zo bleek hij, in tegenstelling tot wat hij eerder beweerde, toch zelf meerdere malen geprobeerd te hebben om contact te leggen met andere vrouwen via een datingsite.

Maar ik wilde hem ook wat laten zien.
Vlak voor hij weg ging had ik een profiel aangemaakt met zijn profielnaam van toen, met zijn foto.
Aangezien David mij niets wilde vertellen over hoe zo'n datingsite werkt (en we hebben het hier niet over lexa) ben ik zelf maar op onderzoek uitgegaan.
De vrouw waar David zo gek op was, laten we haar Batseba noemen ;), was snel gevonden.
Ze is zo verschrikkelijk mooi!! En niet achter in de dertig, zoals David beweerde, maar half in de 20...
Ik zocht naar bewijs dat hij wel degelijk met haar had afgesproken. Dus ben ik contact met haar gaan leggen. Maar wat ik ook probeerde, wat voor insinuaties of ronduit openlijke uitnodigingen ik ook deed, ze kwam met weinig seksueels terug. En voor een ontmoeting was ze wel in, graag zelfs, maar voorlopig niet, want ze had het te druk op haar werk.

Na 3 dagen heb ik het account weer verwijderd. Ik had mijn antwoorden.
Ik liet David de conversatie tussen Batseba en mij lezen en vroeg hem of dat altijd zo ging, of dat het na 3 maanden wèl spannender werd. Maar hij moest bekennen dat hij in een luchtbel had geleefd. Zo waren de gesprekken inderdaad gegaan. David gaf (en betaalde) en Batseba las, lachte en cashte.

Wat een verdriet, ik heb zoveel mannen gezien op die site waarmee ik bijna medelijden kreeg. (en met hun vrouwen) Het is echt een miljoenen zwendel.
Ondertussen weet ik dat Batseba hoogstwaarschijnlijk niet echt bestaat. Dat zij een gefotoshopt verzinsel is, gecreëerd door een slimme zakenman of - vrouw. Dat verklaarde waarom de foto die 'ze' me stuurde van haar ontblote bovenlijf niet correspondeerde met haar profielfoto. (Werkelijk!!! Zien mannen dat dan echt niet????!!!)

David heeft een flink aantal gesprekken gehad deze week, met vrienden, met zijn mentor van Pure Desire, en voor het eerst in heel veel jaren zie ik emoties komen. Zie ik een heel klein beetje gevoel komen.

Mijn vriendin waarschuwde me al. Zijn er nog wel strohalmpjes waar je je aan vast kan grijpen? Ik moet zeggen dat ik er nog 1 gevonden heb. En met al mijn kracht houd ik me daaraan vast. Ik wil niet loslaten, want dan weet ik niet wat er gaat gebeuren en het is zo moeilijk om op te geven.
Toch merk ik dat mijn lichaam beetje bij beetje opgeeft.
Ik ben alleen nog maar moe

1 strootje, zal het voldoende zijn? Zal er nu echt een verandering komen?

1 strootje

2 opmerkingen:

 1. Lieve Achinoam. Ik vind je een dappere vrouw. Hier een knuffel van mij. Meer weet ik niet te zeggen maar ik bid voor je.

  http://zomerbijbelstudie.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel heftig voor je!
  Van harte wens en bid ik je meer strootjes toe!

  Groet, Magdalena
  (http://lerenvanjezus.blogspot.nl/)

  BeantwoordenVerwijderen