maandag 27 mei 2013

een verhaaltje

Eind oktober is mijn huis ingestort. 
Eén grote ravage, overal brokstukken.
Geen dak meer boven mijn hoofd en alle waardevolle, persoonlijke dingen liggen bedolven onder het puin en ik weet niet of ze nog heel zijn.
 
Vijf weken geleden kwam ik erachter wat de oorzaak is van de instorting.
Het blijkt dat de fundering van hele slechte kwaliteit was. De verhouding van het beton was niet goed en er bleek een ernstige vorm van betonrot te zijn.
Ik realiseer me dat ik in het verleden weleens trillingen voelde en er ontstonden geregeld scheuren in de muren. Ik vroeg wel eens om een onderzoek. Maar er werd mij steeds gezegd dat er niets aan de hand was. De scheuren werden weg geplamuurd en ik werd gerustgesteld.
En nu zit ik dus tussen het puin en de brokstukken van mijn huis en zie dat er van de fundering weinig meer over is. Bijna geheel vergaan, gaten erin en niet voldoende draagvlak voor een huis. (dat bleek)
 
En nu?
 
Nu wil hij het huis weer opbouwen, alleen niet op de manier waarop ik dat wil.
 
Ik kwam er vorige week achter dat er weer dezelfde kwaliteit beton wordt gebruikt, weer dat verkeerde mengsel, niet lang genoeg uitgehard...
En hij wil de brokstukken gebruiken om de muren op te bouwen. Gewoon, veel cement ertussen en een laagje plamuur erover. Dan zie je er niets meer van.
Maar in zo'n huis durf ik niet meer te wonen. Want dat fundament gaat ook inzakken en dan houdt het cement en de plamuur de boel niet bij elkaar en dan stort het huis opnieuw in.
 
Wat ik wil is een stevig betrouwbaar fundament, van goede kwaliteit. En het huis opbouwen vanaf het begin.
Sommige pilaren kunnen hergebruikt worden, móéten ook in ons huis komen.
Het puin van het kapotte huis moet worden opgeruimd, weggegooid.
Misschien vinden we nog waardevolle, persoonlijke, belangrijke items. Deze zouden we kunnen gebruiken voor de herinrichting.
 
Wordt dit makkelijk?
Nee, het zal veel intensiever, duurder, moeilijker zijn. Èn veel langer duren.
 
Maar dàt is het enige huis waar ik nog in wil wonen.


2 opmerkingen:

 1. Ik denk ook wel dat je dat mag 'eisen'. Stel dat de muren van je huis opnieuw instorten. Heel belangrijk om een goed fundament te bouwen.

  Heel veel sterkte met het opruimen van het puin!
  Sterkte!

  http://zomerbijbelstudie.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je verdiend een huis op een goede stevige fundering met Jezus als fundament! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen